Борисов: От една мъжка любовна история направихте терористичен акт

1995
Борисов: От една мъжка любовна история направихте терористичен акт
Снимка: БГНЕС

Една любовна история се превърна в истерия. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ във връзка със сигнала за опасност за линии на градския транспорт в района на хотел „Плиска".

Борисов обясни, че става въпрос за неуредени любовни отношения между български и чуждестранен гражданин, предаде Фокус.

„Сутринта прочетох такива чудовищни неща, които написахте, за да се направите на интересни. И като зная, че става въпрос за любовна история и то мъжка, просто ми идваше не знам какво да напиша и да ви отговоря, но проявих спокойствие и толерантност", обърне се премиерът към представителите на медиите.

По думите му истерията около този случай е била предизвикана от тях. „Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим. Как да изляза и да ви кажа нещо, което сме проверявали в момента? Това беше реален сигнал. Хората от любов се взривяват понякога", коментира още министър-председателят.

"Атентатът" в София бил любовна драма, Борисов бесен на американските дипломати

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Това докладва председателят...

Той уточни, че сигналът е постъпил вчера следобед и веднага по него е започнала проверка от ДАНС и МВР.

„Задържахме хората. Оказа се, че е любовна история между еднополови. Днес на „Ситняково" при наша акция задържахме каналджия, който гоним от много време и не мога да разбера от къде дойде тази истерия", допълни той.

„Не мога да коментирам американските дипломати, не им прави чест. Ние разследваме цялата работа. Другата акция на МВР няма нищо общо с тази история. Тя бе на „Ситняково". Става въпрос за каналджии", подчерта премиерът.

„Ако вие искате да си правите шега с хората, с обществото и със страховете си, си я правете. Но след като го правите ваша работа. От любовна история да предизвиквате такъв терористичен акт, заради това, че някой си качил във „Фейсбук" нещо", коментира още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com