Борисов пак изнася кампанията на ГЕРБ, Орешарски трупа най-много негативи

4463
Борисов пак изнася кампанията на ГЕРБ, Орешарски трупа най-много негативи
Снимка: БГНЕС

Институтът за социална интеграция представи днес, 2 ноември,  междинните резултати от медийния мониторинг на предизборната кампания на основните кандидати за президент.

Според данните кампанията е вяла и закъсняла, което не е дало възможност за съществени дебати за бъдещето на институцията. "Наблюдението върху 20 медии у нас показва, че основните претенденти не участват в разговор за бъдещето на президентската институция", съобщи по време на пресконференция в БТА координаторът на екипа за мониторинг Стефан Георгиев.

Борисов: Като слушам предизборните кампании, щели да правят това, което ние отдавна правим

Като слушам предизборните кампании, щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат. Това заяви премиерът Бойко Бори...

Данните от мониторинга показват, че както през 2011 г., така и сега, кандидатът на ГЕРБ е най-отчетлив, най-присъстващ в медиите. И тогава, а и на следващите избори, а и сега, най-често споменаваната личност е тази на премиера Бойко Борисов, особено в контекста кампанията на партията.

"Прави впечатление от мониторинга, че за пореден път Борисов изнася тази кампания. Във всяко едно изказване на Цветан Цветанов, във всяко едно изказване на Цецка Цачева фигурира и името на Бойко Борисов, независимо какъв е контекстът, независимо каква е аудиторията и независимо дали става въпрос за началото или за края на предизборната кампания", заяви Георгиев.

Според него влияе и фактът, че Борисов е премиер, като това помага на неговото отразяване.

Данните показват и че "Движение 21" са най-позитивно отразяваната партия по време на кампанията. АБВ и Ивайло Калфин са доста по-назад в класирането.

Татяна Дончева отклони въпроса дали ще гласува за референдума

Аз съм сигурна в едно, каквото и да правите, не може да промените обективните проблеми на България. Това заяви кандидатът за президент...

"Положително е и отразяването и на Румен Радев, Трайчо Трайков и Красимир Каракачанов", допълни координаторът на мониторинга.

По думите му единственият кандидат, който трупа негативи е Пламен Орешарски, като това е свързано с говоренето срещу него. Или най-общо казано как другите кандидати реферират към Орешарски.

Мониторингът показва, че Централната избирателна комисия (ЦИК) МВР и президентската институция са нормално отразени, без отчетливи скандали, каквито е имало преди. "Имаше дебати за Изборния кодекс, но те не бяха по отношение на работата на ЦИК", обясни Георгиев.

"Прави впечатление, че основните претенденти не участват в дебатите за бъдещето на президентската институция, за функциите и за това как би трябвало да изглежда държавният глава', обобщи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com