Ботев и Портних пиха от морската вода край Варна, за да докажат, че е чиста

29843
Ботев и Портних пиха от морската вода край Варна, за да докажат, че е чиста
Снимка: БГНЕС

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев (на снимката), кметът на Варна Иван Портних и областният управител на морската столица Иван Великов отпиха няколко глътки от морската вода край плажа на "Рапонги". Целта на управниците беше да докажат, че няма опасност от заразяване. И тримата нагазиха във водата, съобщава petel.bg.

Зам-министърът обяви, че туристите и гражданите не трябва да се притесняват от заразяване със стомашно-чревни вируси или хепатит. По думите му негативните предупреждения за зарази по морето се дължат на черен пиар от страна на чуждестранни и български източници.

Няма бедстващи туристи в българските курорти

Няма нито един загинал или бедстващ турист на местата, където имаше проливни дъждове и наводнение по Черноморието, на север от Варна. ...

Припомняме, че румънските власти излязоха с предупреждение към жителите на северната ни съседка да не идват на българското Черноморие, тъй като има опасност от зарази. По този повод вчера във Външно министерство е бил поканен временно изпълняващия длъжността посланик на Румъния у нас, на който е бил зададен въпрос на базата на какви официални данни, произлезли от български официални институции, тече такава информация в румънските медии. „Резултатът е следния – днеска има официално опровержение от румънското външно министерство, което е качено на техният сайт”, каза още ресорният министър Ботев.

Той добави, че вчера е провел разговор и с министърът на туризма в Румъния, в който е обяснил, че българската страна не е предоставяла такава информация. Бранимир Ботев е каза още, че става въпрос за рутинни проверки, които показват, че всички власти в България се грижат за доброто прекарване на туристите в страната ни.

"Не може заради 1 или 2 показателя, пак казвам – фонови показатели, след наводнение, на един градски плаж да се правят тенденциозни изводи за българските курорти и за туризма на нашето Черноморие. И всичко това върви паралелно в съответната страна и медии, с покана да се посещават други курорти”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com