Брендо демонстративно заспа в съдебната зала

18613
Брендо демонстративно заспа в съдебната зала

Абсолютно неуважение към съда демонстрира Евелин Банев-Брендо по време на първото заседание на процеса срещу него в Софийския градски съд. Соченият за "кокаинов крал" разтвори вестник в залата, а когато не откри нищо интересно в пресата, Брендо се отдаде на сладка дрямка. Наложи се охраната да го разбужда, за да отговори на въпрос на съдията. Пред градските магистрати адвокатите на Банев поискаха да му бъде осигурена медицинска помощ, пише Новинар.

По време на престоя си в ареста той е влязъл за един ден в затворническата болница, но после без обяснение е бил изведен от нея. Защо Брендо е бил в лечебницата обаче адвокат Ина Лулчева отказа да съобщи, тъй като нейният клиент не й бил разрешил да информира журналистите за здравословното му състояние.

Брендо остава окончателно в ареста

Евелин Банев – Брендо остава окончателно в ареста, постанови Апелативен съд – София, сочи сайтът на съда, предаде БГНЕС. Т...

Защитниците на боса протестираха срещу прокуратурата, че при обиска по време на ареста от Брендо са конфискувани и документи, предоставени от неговата защита. "Миналата седмица, след като приключи делото за задържането му във връзка с европейската заповед за арест, аз му предадох документи, които са за осъществяване на защитата. Те са му били иззети напълно без основание, защото документите, които се предават от адвокат във връзка с делото, са неприкосновени", обясни Лулчева.

В крайна сметка градските съдии решиха да отложат делото за 24 юли, за да могат да се запознаят адвокатите на Брендо с предявените обвинения.

Брендо е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата си съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева, която е съпруга на застреляния през май 2005 г. Константин Дишлиев, както и доведения брат на Брендо - Симо Карайчев. Според обвинението те са изпрали 11 138 650 евро или над 21 000 000 лв. от наркотрафик. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. Банев беше задържан на 16 май тази година при полицейска операция "Кокаинови крале".

Редактор: Сияна Любомирова

Спецзвено разследвало Брендо преди 5 г.

Спецзвено в МВР е разследвало Евелин Банев-Брендо в периода 2007-2008 година. Началникът на звеното, което е разработвало сочения за н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com