Бриго Аспарухов призна, че е бил обучаван от КГБ

21572
Бриго Аспарухов призна, че е бил обучаван от КГБ
Снимка: БГНЕС

В трети курс за първи път представители на разузнаването установиха контакт с мен, обадиха ми се по телефона и ми казаха, че искат да говорят с мен. Казаха ми, че са от Министерството на външната търговия. На самата среща казаха кои са. Това разказа бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов пред Нова телевизия.

„Заведоха ме в жилище, което се ползва от специалните служби. Около месец след разговора се съгласих и една година след това започнах”, каза още той.

Бр. Аспарухов: Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си

Отдавна считам, че Европа, САЩ и Русия трябва да обединят усилията си, за да решат въпроса с „Ислямска държава”. Това каза ...

„Едно от първите неща, които ме научиха е, че не трябва да говориш за тази институция и че трябва да си измислиш легенда къде работиш. Баща ми, майка ми, брат ми и съпругата ми знаеха къде реално работех. Когато станах директор на разузнаването през 1991 година, 16-годишната ми дъщеря ми научи от телевизията къде работя”, спомни си той.

Бриго Аспарухов призна, че е преминал обучение в КГБ. "Враговете бяха тези, които сега са ни приятели – НАТО и всички членове и съюзници на НАТО. Врагове бяха всички извън Варшавски договор и социалистическата система”, каза още Бриго Аспарухов.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...