БСП иска главата на кмета на Сопот заради изказване за ВМЗ

18790
БСП иска главата на кмета на Сопот заради изказване за ВМЗ
Снимка: БГНЕС

Твърденията на кмета на Сопот Веселин Липчев, че във ВМЗ Сопот предизборно са наети 300 роми, и от с протекциите на БСП, бяха посрещнати на нож от левицата.

БСП-Пловдив излезе със специално изявление по случая. Публикуваме текста:

В Деня на траур ГЕРБ и БСП не се въздържаха и си показаха рогата в Кърджали

В Ден на национален траур за загиналите по нелеп и трагичен начин 15 души в завод "Миджур", основните политически партии в страната - Г...

"В деня на национален траур кметът на Сопот Веселин Личев се включи в компроматната политическа война. Когато България почита паметта на 15 загинали българи е изключително грозно да се манипулира общественото мнение, използвайки за повод трагедията в Горни Лом. Ако това не се бе случило точно днес и в края на една предизборна кампания можехме да пренебрегнем неговите поредни лъжи и спекулации. Но днес той си позволи да използва абсолютно манипулативно действията на ръководството на едно държавно предприятие, намесвайки БСП и размахвайки етническата карта. Никой няма право да се гаври по този начин паметта на загиналите и да прави от това политическа акция.

Страхът не е добър съветник и в стремежът си да отговори на политическия натиск на някои партии г-н Личев прегази всички етични норми. Твърдението, че некомпетентното ръководство на БСП е назначило 300 циганина не отговаря на истината.

Ръководството на ВМЗ, цитирано от Личев, за което се споменава единствено политическата им принадлежност към БСП са Манол Манолов - стипендиант на завода в Санкт Петербург и до 1998 година работил на отговорни длъжности във ВМЗ и Деян Дойнов, завършил Публична и бизнес администрация в УНСС.
Не е работа на местната власт да коментира назначенията в едно държавно предприятие. Що се отнася до етническата принадлежност на работещите, то в България всички сме българи и никой, било то кмет, било ръководител на предприятие, било политическа сила няма право да дели българския народ.

Това е недостойно и неадекватно поведение на човек, който в своето управление ще се запомни като кметът закрил община Сопот. Това е безотговорно и нагло поведение на управник, който е счел, че всяко негово действие е безнаказано.
Не БСП доведе община Сопот до фалит и описване на имуществото, а действията на кмета на общината. Ще припомним само, че над 5 милиона лева са дължимите суми за нарушения при изпълнението на проект „Пречиствателна станция за отпадни води“. Нарушения са констатирани и при изпълнение на други проекти, за което община Сопот също понесе сериозни санкции.
Изпълнявайки днешната мръсна поръчка Личев всъщност си купува политическа индулгенция.

ВМЗ Сопот отричат да наемат хора по етнически признак

Етническата и религиозната принадлежност на кандидатите за работа не се взема предвид, а се преценяват тяхната мотивация, професионале...

БСП Сопот ще поиска оставката на кмета на следващото заседание на Общински съвет, същевременно ще бъде сезирана и комисията за защита от дискриминация във връзка с изявленията на г-н Личев.

БСП ще постави въпроса за дълговете на Сопот, действията на кмета и днешната му политическа акция пред компетентните органи и ще настояваме за бърза и категорична реакция от тяхна страна”, се казва още в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com