Българите затъват в дългове

7025
Българите затъват в дългове
Най-често отлагаме плащането на парното, водата и кабелната телевизия

Дълговете на българите след тежката зима нарастват. Всяко домакинство има по две или три забавени сметки. Най-често се отлага плащането на парното, водата и кабелната телевизия, а първо се погасяват кредитите към банките. 40% от всички задължения са до 100 лв., предаде TV7.

За първи път през март българите не успяха да наваксат изоставането в плащанията си, натрупани през зимата. Фирмите за събиране на вземанията отчитат нова тенденция у нас – хората се умориха да пестят и да чакат по-добри времена и започнаха да си позволяват и развлечения. За първа година от началото на кризата преди Великден сънародниците ни се готвят да почиват и да харчат с размах.

Дали защото сметките са на тяхно име или защото не обичат да плащат, но най-големите длъжници на топлофикациите и на банките са мъже. Фирмите за събиране на вземанията прогнозират, че все повече домакинства ще плащат навреме сметките си. Причината са новите по-високи цени на природния газ и топлата вода. Повишаването ще оскъпи живота на всяко семейство с поне 30 лв. месечно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com