X
 
 

Цацаров ще се срещне с магистратите от Столичното следствие по твърденията за шпицкоманда

1781 2
photo of Цацаров ще се срещне с магистратите от Столичното следствие по твърденията за шпицкоманда
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров ще се срещне с магистратите от Столичната следствена служба във връзка с твърденията на следователя Бойко Атанасов, че там действа своеобразна шпицкоманда, която се занимава само с дела срещу представители на високите етажи на властта, предаде БНР.

Заради твърденията на Атанасов в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започна проверка и го покани на заседанието си на 7-и март.

Цацаров иска ВСС да проверява думите на следовател за дела срещу министри

Главният прокурор Сотир Цацаров иска от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да извършат пълна проверка на твърденията на следовател...

Вчера следобед стана ясно, че Сотир Цацаров ще провери на място работата на Столичното следствие, след като Бойко Атанасов показа контейнерите пред сградата на Следствието, пълни с нарязани документи, по думите му - от делото за източването на КТБ.

Срещата е насрочена за 16.00 часа и се очаква след нея обвинител номер едно да застане пред медиите - за първи път от няколко месеца.

Атанасов обвинява главния прокурор, че лично е ръководел въпросната шпицкоманда, включваща няколко следователи, водещи преписки и дела, уж срещу неизвестен извършител, а всъщност - срещу политици, бизнесмени, министри и може би министър-председател. Те се държали на трупчета и се забързвали или забавяли при важни гласувания в парламента.

По-рано днес председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обеща, всичко казано от следователя да бъде проверено, а на въпрос, ако то се потвърди, може ли Съветът да потърси дисциплинарна отговорност на главния прокурор каза:

Скандалният Петьо Петров е поискал да бъде освободен от софийското следствие

Петьо Петров, завеждащ Следствения отдел (СО) към Софийска градска прокуратура (СГП), е подал заявление за освобождаване от ръководна...

Теоретично е възможно. Да се търси отговорност и от главния прокурор, и от председателите на съдилища - мит е, че те са недосегаеми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    Няма ден, в който на човек да не му се прииска да повърне, като се замисли в каква държава живее и какви хора го управляват. Този например е председател не на друга комисия, а на ЕТИЧНАТА на ВСС. А демонстративно призна, че по време на заседания праща смс-и със сексуален характер на различни жени
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
    ЕБАТИ И ПРАСЕТАТА ЦАЦАРОВ,ПЕЕВСКИ И НАДУТИЯ БОЙКО ЕБАТИ И ДЪРЖАВАТА ЕБАТИ И ВСИЧКО ЕБАТИ