Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова получи короната си на специална церемония

17503
Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова получи короната си на специална церемония
Снимка: Община Казанлък

53-тата Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова бе коронясана и получи жезъла на властта на площад „Севтополис“ в Казанлък. Тя влезе във владението си и помаха на казанлъчани и техните гости от своя трон. Царица Роза 2020 Мария Петрова честити новата корона за Александра Хаджихристова и поздрави казанлъчани за празника: „За мен бе чест да бъда Царица Роза 2020, въпреки трудните времена на пандемия. Истинско царуване, изпълнено с много положителни емоции! Успех!“, пожела тя.

Кметът на Казанлък: Чрез международното жури на Царица Роза 2021 отново сме в контакт с побратимени градове

„Най-много опит в конкурса за избор на Царица Роза 2021 има посолството на Япония, но сега за всички Вас това е нов опит!“,...

Първият поздрав към Царица Роза 2021 и към жителите и гостите на Казанлък отправи Кметът Галина Стоянова: „За първи път от много време се събираме на този хубав площад. Време, което беше трудно, изпълнено с много болка и човешка загуба. През 2020 г. всички разбрахме, че най-важното е да запазим духа и традицията на Казанлък.“, започна приветствието си тя. „Затова тази сутрин на честването на Деня на Казанлък наградихме всички казанлъчани, които отдадоха сърцето, здравето и всички усилия, за да запазим човешките животи. Това са нашите лекари, медицинските сестри, доброволците от ковид отделенията. Поклон! Аплодисменти за тях!“, призова Галина Стоянова.

„Заедно с тях наградихме ученици, учители, дейци на културата, които въпреки болката, сътвориха всичко най-красиво, за да се чува името на Казанлък по света. На тях благодаря! На всички казанлъчани, които бяха на своите места, които бяха сърдечни, човеколюбиви, доброжелателни и направиха така, че единението да ни дава сили и болката да не ни сломи! Благодаря Ви, Казанлък!“, заяви Кметът на Казанлък.

Тържествено коронясват 51-вата Царица Роза тази вечер в Казанлък

Царската корона ще получи официално на тържествена церемония Вероника Кънева, 51-вата Царица Роза на Казанлък. Спектакълът ще започне в...

Тя приветства чуждестранните делагации от побратимени градове на Казанлък от Верия, Гърция, Община Кочани, Македония и приятели от Ломжа, Полша с благодарност, че са се осмелили да дойдат и да празнуват заедно с нас. „118-те Празници на розата ще разнесат традицията и духа на Казанлък, който е силен и пазен столетия, който ще пребори всички несгоди. Духът на Казанлък е преди всичко красив, миролюбив, човеколюбив и такъв ще остане в казанлъчани. Бъдете здрави, силни, единни и благословени!“, пожела Кметът на община Казанлък на своите съграждани!

Церемонията по коронясване на Царица Роза 2021 г. бе реализирана от общински театър „Любомир Кабакчиев“. Тяхното представяне в тазгодшния Празник на розата е изцяло подчинено на тематика за културата и бита на древните траки. Затова и ритуалът по коронясване е пресъздаден в тази стилистика. Двете царици пристигнаха до сцената на колесница, копие на древнотракийска от преди 2 500 години.

Традицията от последните години се завърна към церемонията от преди много години. Не миналогодишната Царица Роза Мария Петрова 2020, а Цар Севт III положи короната на главата на Александра, придружавана от подгласничките Тиара Братованова и Ивона Габарова. С церемонията по коронясване на Царица Роза 2021 Празниците на розата в Казанлък навлизат в своята кулминация.

Кандидатките за Царица Роза се срещнаха с кмета на Казанлък Галина Стоянова (СНИМКИ)

Първа среща между тазгодишните кандидатки за Царица роза и кмета на Казанлък Галина Стоянова се осъществи днес. На нея момичетата бяха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 11 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 11 май 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 10 май 2024 г.

Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Маргарита Димитрова от "Аполония" с отличие от френския министър на културата

Екипаж от ВВС транспортира пациент от Варна до София (СНИМКИ)

Как за малко Сръбското царство не погълна царство България (ВИДЕО)

Времето утре - 11 май 2024 г.

Горските предприятия като взаимоспомагателни каси. Кое дава най-много безлихвени заеми?

Три институции утвърдиха Методиката за съответствието на машините за вота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com