Част от центъра на София ще бъде затворена заради метрото

8636
Част от центъра на София ще бъде затворена заради метрото

Част от софийския бул. “Патриарх Евтимий” ще бъде затворен за движение над 2 месеца заради старта на строителството на третия лъч на метрото. От втората половина на януари до края на март движението по него ще е само в двете средни ленти, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

По булеварда ще се строят две станции. Едната е в участъка от бул. “В. Левски” до ул. “Хан Крум”. Там се затварят северната лента и южната част на пътя. Затваря се и изходът на ул. “Данте” на булеварда, като тя ще стане двупосочна. Тролейбусните маршрути не се променят, но спирката срещу кино “Одеон” се измества след кръстовището с ул. “Хан Крум”. Променя се и маршрутът на тролейбусна линия 7 - от “Люлин 3” по маршрута си, бул. “Сливница” до пл. “Сточна гара”, допълва "24 часа".

Финансирането на третия лъч на метрото в столицата е одобрено от правителството

Правителството одобри решение, с което се дава съгласие за предварително финансиране на първия етап от строежа на третия лъч на столичн...

Другата метростанция ще се строи в участъка на булеварда от бул. “Витоша” до ул. “Княз Борис I”. Там също ще се затворят северната лента и южната част на пътното платно. Движението ще е в двете средни ленти. Затваря се и пресичането на булеварда с ул. “Цар Асен”. Тя става двупосочна в участъците до ул. “Гургулят” от юг и до ул. “Хан Аспарух” от север.

По ул. “Г. Софийски” от бул. “П. Славейков” до ул. “К. Иречек” ще се строи друга от 7-те нови станции. Там обаче ще се изгради временно пътно платно и движението няма да се промени. Измества се обаче спирката пред Александровска болница - преди кръстовището с ул. “К. Иречек”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com