Част от туристическия бранш пак лобира за Мартин Захариев да стане министър - този път пред Димитър Главчев

1766
Част от туристическия бранш пак лобира за Мартин Захариев да стане министър - този път пред Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев получи писмо от туристически организации, които за пореден път предлагат Мартин Захариев за министър на туризма.

В писмото, изпратено до медиите, е записано, че е дошъл моментът  туризмът да стане национален приоритет не само на думи, но и на дела. "Именно затова, когато предстои да се състави служебно правителство, едни от най-големите туристически организации в Българияизлизаме отново с конкретни предложения за приоритети и номинация за министър на туризма.

От бранша обясняват, че от март 2020 г. до сега българският туризъм е бил изправен пред някои от най-големите кризи в своята история, изброявайки проблемите около пандемията с COVID-19, както и последвалите война в Украйна, инфлация, несигурната среда в България, некомпетентното управление на сектора през последните години.

Още: Ще представя състав на правителство, отдалечен от всички политически сили: Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев

"Но днес ние сме по-обединени от всякога. И въпреки че последствията от множеството кризи, през които преминаваме далеч не са заличени, ниевярваме, че ще излезем от тях по-силни и конкурентноспособни. След всичко случило се през последните години вече сме твърдо на мнение, че повече политически назначения в туризма не бива да има! Начело на министерството трябва да застане доказан експерт, на когото браншът има доверие и който притежава качествата да го поведе в правилна посока, да осъществи дългоочакваните реформи и да го позиционира в по-благоприятна позиция спрямо основните ни конкуренти", казват от бранша.

Кой е Мартин Захариев?

Мартин Захариев е зам.-председател на Националния борд по туризъм, в който наскоро избухна скандал заради оттеглянето на "Албена".

Той е бивш депутат (2013-2014 г.) и бивш издател на списание Playboy в България.

През 2022 г. Захариев беше номиниран за министър на туризма в проектокабинета на проф. Николай Габровски с мандата на ГЕРБ. Този кабинет така и не стана реалност.

Мартин Захариев е завършил право в Софийския университет, специализирал е медиен мениджмънт в САЩ и Англия, защитил е дисертация „Дигитализация на бизнеса в туризма“. През последните 30 години се занимава с частен бизнес в областта на медиите, телекомуникациите, маркетинга, високите технологии и туризма.

Припомняме, че и преди осъществяването на ротацията във властта същите организации отново предложиха Захариев за министър за правителството на Мария Габриел, което също в крайна сметка не стана реалност.

Още: Пеканов не е канен в служебния кабинет на Димитър Главчев

Писмото е подписано от: Национален Борд по Туризъм (НБТ), Българска Туристическа Камара (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на Заведенията в България (СЗБ), Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ), Браншова асоциация на ресторантьорите – София, Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Благоевград, Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Сливен, Сдружение по туризъм – Кюстендил, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите – Кърджали, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Ямбол, Сдружение хотелиери и ресторантьори – Пловдив, Сдружение хотелиери и ресторантьори – Силистра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Опитват да пришпорят закъснялото издаване на лични документи от поколение 2019

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...