Част от завода за отпадъци в София се строи

24543
Част от завода за отпадъци в София се строи
Снимка: gabrovo.bg

Част от интегрираната система за преработка на отпадъци вече се строи. Информацията съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която посети обектите, част от проекта "Изграждане на завод за механично-биологично третиране на отпадъците с производство на горивни продукти на площадка "Садината" в Яна.

Първият етап на проекта е завършен с построяването на модерното депо за отпадъци преди две години. От началото на тази година в експлоатация са и двете инсталации за преработка на биологични отпадъци "Хан Богров".

Фандъкова: Наложена е финансова корекция за депото за битови отпадъци в с. Яна, ще заведем дело

Над 85 милиона са изплатени до момента, получихме и първото потвърждение за наложена финансова корекция за депото и за това ще заведем ...

Съществената част по думите на кмета е построяването на инсталацията за механично-биологично третиране, която съдържа 5 сгради, които в момента се строят, информира БТА.

Кметът съобщи, че при среща с представители на висшия мениджмънт на консорциума, който изпълнява този голям проект, тя е поискала да бъдат предприети всички действия за наваксване на забавянето, наложено заради лошото време през тази година. В резултат в момента се работи по актуализиран график и вече при три от сградите има напредък, информира БТА.

Оборудването за завода се произвежда в момента в Германия и Австрия.

До Коледа очаквам да бъдат покрити изцяло три от сградите и да има съществен напредък при строителството на останалите две, отбеляза кметът. Тя изисква от изпълнителите да мобилизират всички сили, да увеличат техниката и работниците. Дано успеят, това е в техен интерес, защото санкцията за забавяне е 200 000 евро на ден.

Строежът на завода за отпадъците на София започва в началото на 2014 година

Строежът на завода за преработка на отпадъци, който ще поеме боклука на София, ще започне съвсем скоро - още в началото на следващата г...

Обектът трябва да бъде приключен по договор до края на август следващата година.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com