Да помогнем на децата с вродени заболявания

8501
Да помогнем на децата с вродени заболявания
Снимка: БГНЕС

Той официално обяви началото на кампанията в Националната кардиологична болница в София.

"Българската Коледа" направи дарение на болницата във Видин

„Българската Коледа” дари слухов апарат за новородени на видинската болница. Това каза д-р Виолета Дочкова, директор на М...

Плевнелиев посочи, че темата на дванадесетото издание на "Българската Коледа" е избрана след консултации с водещи специалисти в областта на детското здравеопазване, неправителствени организации и родители.

"Кампанията ще се фокусира върху децата с вродени заболявания, които понякога дори нямат шанс да имат живот. Само техните родители и близки знаят колко страшно звучат диагнози като сърдечна аномалия, дихателна недостатъчност, епилепсия и други", заяви държавният глава. Президентът отбеляза, че всяка година у нас се раждат около 3500 деца, засегнати от тези болести, като най-често срещаните са сърдечните малформации. Други разпространени вродени заболявания са тези на нервната система, на дихателната система, метаболитните нарушения.

"Част от тези болести водят до застрашаващи живота усложнения и при липса на навременна диагностика и лечение се стига до тежка инвалидност за цял живот или до смърт", посочи държавният глава и изтъкна важността на ранното и своевременно откриване на заболяванията.

"Българската Коледа" ще помогне на засегнатите от вродени заболявания деца със специализирана диагностика, медикаментозно лечение и рехабилитация", заяви президентът Плевнелиев. Кампания 2014/2015 г. си поставя за цел да замени морално и технически остарялото оборудване с крайно необходима модерна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение в университетски и областни лечебни заведения.

Започва 12-ата "Българска Коледа"

12-то издание на "Българската Коледа" стартира от днес. Благотворителната кампания подпомага деца с различна степен на увреждания и з...

"Проявената съпричастност към човешкото страдание ни прави по-силни, по-добри и пълноценни граждани, а подадената ръка и добрите дела осмислят всеки живот", посочи Росен Плевнелиев. Държавният глава изрази увереност, че както и в предишните издания на кампанията, така и занапред много добродетелни хора ще подкрепят "Българската Коледа" в реализирането на благородните й цели. Президентът изказа благодарност на всички, които ще проявят съпричастност и ще се включат в инициативата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com