Данъчни под прикритие в парковете

12101
Данъчни под прикритие в парковете
Масови нарушения по атракционите в столичните паркове

Държавни служители започнаха да пият масово кафета в парковете в София и да качват деца на временни атракциони. Те всъщност са инспектори от Националната агенция по приходите. Нарушения бяха констатирани още при първия проверен обект в парк Света Троица, предаде Тв7.

Там продавачка проеше оборота от продажбата на царевица. 41,50 лв. само за няколко часа. Но нито една издадена касова бележка. Притеснената продавачка прехвърли обясненията за нарушението към собственика.

Колко ни остава за данъчните декларации?

Законовият срок за подаването на годишните декларации за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените...

На четири от четири проверени търговци бяха съставени протоколи за нарушения. Неиздаване на касови бележки, разлики в наличния оборот и отчетените пари, неиздаване на билети за атракционите. Проверяват се и договорите на продавачите. В много случаи ощетена е не само държавата заради невнасянето на осигуровки, но и самите работници.

Някои търговци избягаха набързо от инспекторите. Надуваемите атракциони сутринта бяха препълнени. След като разбраха за данъчните, търговците изоставиха обектите си. Информацията за проверките стигна и до родителите, които чакаха децата им да се налудуват.

Глобите за неиздаване на касова бележка са от 500 до 3000 лв. За обект без касов апарат - от 3000. Проверките на НАП не разочароваха децата, които винаги намират с какво да се забавляват в парка.

 

Искат данъчните да конфискуват имущество

Данъчните да се занимават с конфискацията на имущество, придобито от престъпна дейност, а специалната комисия да стане професионален о...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com