ДАЗД организира обучителен семинар за директори и експерти от образователни институции

2394
ДАЗД организира обучителен семинар за директори и експерти от образователни институции
Снимка: БГНЕС

„Като председател на Държавната агенция за закрила на детето, бих искала да споделя, че е от съществено значение да осигурим 4 неща: правото на достъп до образование за всяко дете; качествено и приобщаващо образование; да гарантираме благосъстоянието на всяко дете – неговото физическо, психическо, емоционално здраве и не на последно място да осигурим за децата безопасна среда.

Вярвам, че с този семинар всеки един от нас ще си тръгне по-уверен, обогатен и сигурен в решенията, които предстои да взема в необичайната учебна 2020/2021 г. С позитивност и познания заедно ще постигаме повече за децата.“

ДАЗД призова да се пазят децата на пътя

"Нашите деца, не са малки възрастни, а са изключително крехки създания, които са в процес на израстване. Те имат нужда от нас, възрастн...

С тези думи председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова откри двудневния обучителен семинар за директори и експерти на образователни институции, посветен на моделите за обучение от разстояние в електронна среда в българската образователна система и организацията на работа в условията на епидемиологична обстановка.

Форумът се провежда в периода 10-11 септември 2020 г. в Интер Експо Център, гр. София в партньорство с Пловдивския университет „П. Хилендарски“, РУО – София-град, Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, Сдружението на директорите в системата на образованието в Република България.

Целта на провеждането му е да се подпомогнат ръководителите на образователни институции в България, като се запознаят с необходими организационни модели и мерки за работа в условията на пандемичната обстановка, стъпките за работа в кризисна ситуация, с модели за развитие на силните страни на децата, подкрепа за работа по определени казуси с деца и семейства, сигурно управление на данните и дигитални умения в смесено/хибридно обучение.

Официалното откриване на събитието бе подкрепено от министъра на труда и социалната политика г-жа Деница Сачева, зам.-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова, директора на Национлния инспекторат по образование д-р Анелия Андреева и други.

ДАЗД търси иновативни решения за подкрепа на децата и техните семейства

Държавната агенция за закрила на детето търси съвременни решения за подкрепа на децата и техните родители, както и на професионалистите...

В първия ден от форума основните, представени теми бяха развитието на силните страни на децата, дигиталните умения и онлайн комуникацията процеси в облака, стъпките за действие на директора в кризисни ситуации и подпомагането на педагогическите специалисти от директора при реализацията на обучението от разстояние.

Във втория ден програмата на обучението е фокусирана върху организацията на новата учебна 2020/2021 година в условията на епидемиологична обстановка, за което специално участие във форума ще вземат кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев и доц. Ангел Кунчев – главен държавен здравен инспектор на Р България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com