ДАЗД "репресира" служители, изнесли информация?

7885
ДАЗД "репресира" служители, изнесли информация?
Снимка: БГНЕС

Народният представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова израти отворено писмо до председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) - Ева Жечева.

Поводът е започнало вътрешно разследване в ДАЗД срещу служителите, които поддържат контакт с народния представител.

Ева Жечева: Процесът на извеждането на деца от домовете е много тежък и сложен

Ситуацията в центровете е изключително различна от тази, която бе представена пред bTV, децата ни посрещат като в свой дом. Това заяви...

Преди дни д-р Петрова представи информация за извършвани злоупотреби със средства по европейски програми, както и за заповед на заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, с която се нарежда намирането на 221 деца, които да бъдат настанени в Центровете за настаняване от семеен тип.

Целта на писмото на Султанка Петрова е да уведоми Ева Жечева за начина, по който е получила информацията за начина на работа в ДАЗД, за да се преустанови репресирането на служителите на Агенцията за закрила на детето.

Тя изразява и притеснението си, че обвиненията към експертите са придружени от тормоз, заплахи и наказания.

Петрова пояснява, че като народен представител има необходимите правомощия за достъп до този тип документация, а информацията за изпълнение на проекти по европейски програми е общественодостъпна.

За да не се загубят европари, деца се извеждат от биологичните им семейства

Пет смъртни случаи на деца от началото на годината и 295 от началото на процеса на деинституционализация (извеждане на деца от домове з...

„Вместо да се занимавате с разследвания, заплахи и тормоз спрямо експертите и екипа, който ръководите, оползотворявайте времето си според закона, за да реагирате по същия начин, по който реагирате сега, на всеки сигнал или жалба за неправомерни действия или бездействия на социални работници по вменените им законови задължения“, посочва в писмото си народният представител Султанка Петрова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com