Дебатираният текст от проекта на Закона за детето е от 10 години

3222
Дебатираният текст от проекта на Закона за детето е от 10 години

Дебатираният текст от проекта на Закона за детето за закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности съществува от 10 години и той не е променян. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, предаде Фокус.

Тя допълни, че България ратифицира конвенцията на ООН за правата на детето и с този си акт тя поема отговорността тази конвенция да стане част от вътрешно ни законодателство.

"Подкрепа": Да се оттегли бездуховният проектозакон за детето

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" смята, че така записан Проектозаконът за детето ще задълбочи бездуховността, арогантността и...

„Идеята на този текст е да предпазим детето. Този закон е действал толкова години и досега няма глобен родител за това, че е завел детето си на църква. Тук става дума за спекулативен прочит на този текст и ние имаме много добър диалог с църквата и със синдиката. Най-хубавото нещо в случая е, че с проекта на закона ние дадохме възможност да се говори за правата на децата”, подчерта зам.-министър Симеонова.

Тя посочи, че единствената цел на дискутирания текст в закона е да не се въвличат децата в митинги и протестни действия и да се използват за политически цели.

 

Редактор: Сияна Любомирова

Свещениците срещу отделянето на децата от църквата

Пловдивският митрополит Николай заклейми публично законопроекта за закрила на детето. Причина за това стана залегналата забрана за рели...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com