Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца от бежанския лагер във "Враждебна" пяха на папата (ВИДЕО)

06 май 2019, 09:10 часа • 4288 прочитания

Във втория ден от визитата си в България, папа Франциск посети бежанския център във "Враждебна". Там той се наслади на специално подготвената от децата програма. Децата изпяха песен за буквите - за нашата азбука, както и песничката "Щъркел шарен, дългокрак".

"Много ви благодаря за гостоприемството! Благодаря на децата за техните толкова хубави песни! Те са тези, които носят радост във вашия път, който е изпълнен с бока, защото е трябвало да напуснете родината си и да търсите друга. Но винаги остава надеждата. Днес светът е изпълнен с емигранти. И техният път е един кръст... Желая всичко добро на вас и на вашите сънародници, които сте оставили в родината си! Господ да ви благослови! Молете се за мен!", каза Светият отец пред бежанците, като думите му бяха излъчени ексклузивно от Нова телевизия.

Папата не пропусна да се здрависа с децата след края на краткото представление. След посещението си в бежанския център, папа Франциск тръгна към Раковски.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ!

Стана ясно и, че шеф Манчев ще отговаря за обяда на папата в Раковски. Менюто ще включва  ризото с морски дарове, свинско печено с пюре и сос от трюфел. "Ще има и салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци", каза шеф Манчев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес