Деца от Гълъбово получиха подаръци от ТЕЦ AES Гълъбово за Коледа

5155
Деца от Гълъбово получиха подаръци от ТЕЦ AES Гълъбово за Коледа
Снимка: AES

Общо 194 деца от Гълъбово бяха получиха подаръци от инициативата „Дървото на ангелите“, организирана от ТЕЦ AES Гълъбово. За дванадесета поредна година в навечерието на коледните празници компанията и нейните служители подариха на малчуганите топли дрехи и обувки. Децата са ученици в трите училища в Гълъбово, както и в училището в село Обручище. Заради пандемичната обстановка тази година нямаше събитие, на което всички деца да си получат подаръците, а бяха раздадени поотделно, за да се избегне струпването на много хора на едно място.

„За мен е огромно удоволствие и гордост, че вече за дванадесета поредна година служителите на ТЕЦ AES Гълъбово показват своята съпричастност към нуждите на децата и даряват средства за финансиране на кампанията. Вярвам, че благодарение на средствата, които всеки наш служител е отделил за закупуване на обувки и дрехи, нуждаещите се деца в Гълъбово ще имат една по-топла и по-щастлива Коледа“, заяви Мариана Геренова, комплексен ръководител на всички производствени активи на AES в България.

„Грижата за общностите, в които работим, е сред приоритетите на нашата програма за корпоративна социална отговорност. За последните години отделените от AES България средства за различни проекти с обществена значимост възлизат на близо 15 млн. лева“, отбеляза Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

Корпоративната програма за социална отговорност на AES България финансира реализирането на различни програми и проекти с фокус върху три основни приоритета – образование, здравеопазване и инфраструктура.

______________

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com