Делото за атентата в Сарафово започва на 17 януари

1218
Делото за атентата в Сарафово започва на 17 януари
Снимка: БГНЕС

Делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима души, а 37 бяха ранени, тръгна в Специализирания наказателен съд. Днес беше разпоредителното заседание по казуса, делото по същество беше насрочено за 17 януари.

Делото няма да е при закрити врата, ще бъде назначен резервен съдебен заседател, но няма да бъде назначаван резервен съдия. За следващото заседание на 17 януари ще бъдат призовани и свидетели, след като вече почти година Специализираният съд не може да даде ход по същество.

Обвинението за "Сарафово": Няма данни, че "Хизбула" има участие

8 граждански иска за общо 217 174 000 лв. има от пострадалите по делото "Сарафово". Исковете са на пострадалите израелски и български г...

“Делото тръгна днес, няма проблеми. Всички са редовно призовани, конституирани са като страни, затова няма пречки делото да се гледа. Оттук нататък зависи от свидетелите, от доказателствата по делото как ще бъдат представяни, как ще бъдат изслушвани вещите лица и разпитани свидетелите, голяма част от тях са израелски граждани. Има и български граждани, които не са от София и не живеят в София”, отбеляза адвокат Красимира Михайловска. Тя подчерта, че само български свидетели са призовани за 17 януари и обясни, че са хора, които са присъствали на летището, били са там по време на инцидента. Михайловска ще представлява и семейството на загиналия български шофьор Мустафа Кьосев заедно с израелските граждани.

На 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуските си тук, стана мишена на терористична атака.

В средата на юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в спецсъда. Подсъдими са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com