Делото за костинбродските бюлетини бе върнато на Прокуратурата

17831
Делото за костинбродските бюлетини бе върнато на Прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Съдът върна на Прокуратурата делото за костинбродските бюлетини, по което единственият обвиняем е бившият главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков. От пресцентъра на Софийски градски съд съобщиха, че разпореждането за прекратяване на съдебното производство е от 16 януари 2014 г.

Съдията-докладчик е счел, че в обвинителния акт са допуснати процесуални нарушения. Според съда, обвинителният акт не отговаря като съдържание на изискванията на закона (разпоредбата на чл. 246 от НПК). В обстоятелствената част на обвинителния акт не е посочен един от елементите от субективна страна на престъплението (по чл. 282, ал. 2 , пр.2, вр.ал.1 от НК), което прокуратурата претендира, че е извършил обвиняемият. По-конкретно – не е описана целта, с която обвиняемият е действал и насоките на целената от него облага, предаде „Фокус”.

България през 2013 година: Аферата с бюлетините в Костинброд

Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото. Тези думи на холандския философ Барух Спиноза, който е отлъчен от е...

От друга страна има несъответствие между обстоятелствената част и диспозитива на обвинителния акт. Несъответствието е относно това в какво се изразява неизпълнението на служебните задължения на обвиняемия, посредством което прокуратурата твърди, че той е осъществил престъплението.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

Скандалът с бюлетините в Костинброд се разрази непосредствено преди изборите през май 2013. Припомнете си развитието му тук.

 

Обвинителният акт по случая с бюлетините от Костинброд вече е в съда

Обвинителният акт по случая с бюлетините в Костинброд вече е в съда, стана ясно от съобщение на прокуратурата. Софийска градска прокур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com