Депутати от "Атака" и БСП ще съдят теолога, викал "Оставка" срещу тях в Гърция

28358
Депутати от "Атака" и БСП ще съдят теолога, викал "Оставка" срещу тях в Гърция
Снимка: БГНЕС

Общ иск срещу теолога Светлозар Стоянов възнамеряват да подадат депутати от „Атака”, начело с Павел Шопов. Причината – скандалът при посещението на народни представители от партията в Света гора.

Според Стоянов Павел Шопов го е заплашил още на ферибота за Уранополи с пет години затвор. От „Атака” пък твърдят, че Стоянов е действал агресивно и е ритнал депутата Иван Иванов. „Целият му крак беше син”, казва червеният народен представител Христо Монов, който се проучи с репликата си за „интернет лумпените” през лятото на тази година. „Мускулите на лицето му трептяха, без да може да ги контролира - или беше някакъв прилив на адреналин, или беше изпаднал в някакво психично състояние”, констатира  Монов пред bTV.

ГЕРБ направи провокацията в Света гора, казва "Атака"

След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори не се посвениха да полити...

Скандалът тръгва от решението на Светлозар Стоянов да заснеме разговора си с Павел Шопов, в който има „сблъсък на позиции”. Всичко, което беше отправено към него, беше да престане да снима”, твърди Христо Монов и допълва, че „не е чул” обидни квалификации към Стоянов.

Българският консул в Солун Васил Вълчев, който придружаваше делегацията от български депутати в Атон, отрече на ферибота да е имало физическа саморазправа, но потвърди, че той се е обадил на гръцките власти да задържат теолога.

„Ако не бяхме реагирали по този начин, уронваме авторитета на държавата”, коментира Вълчев и категорично отрече да е взел страна по случая. „Напълно обективно съм се държал”, обясни той.

Оказва се, че гръцкия закон е суров към хулигански прояви в открито море. „Случва се на плавателен съд, където инструментите на държавата за реакция са по- слаби. На сушата се взимат много строги мерки от гръцката прокуратура и съдилища”, обясни консулът.

"Атака" в нов скандал: Български туристи в Гърция викат "Оставка", плашат ги с полиция и затвор

„Атака" отново се появи в медийното пространство със скандал- този път в Гърция. На 26 октомври поклонническа група от 36 народн...

По думите на Васил Вълчев, теологът бил на косъм да остане за три дни в гръцкия арест за нарушаване на обществения ред. Българските депутати обаче го спасили.

„Ако имаше официална жалба, тъй като се разбрахме с господата Шопов и Иванов да не подават, то те трябваше да бъдат задържани под стража”, обясни Вълчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com