Диана Ковачева стана заместник на Мая Манолова

4026
Диана Ковачева стана заместник на Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Eдинодушно и без дебати Диана Ковачева стана новият заместник-омбудсман. 152 депутати подкрепиха кандидатурата на бившия министър на правосъдието в първия кабинет "Борисов".

Диана Ковачева бе предложена от Асоциацията "Прозрачност без граници" и спечели надпреварата между още четирима кандидати.

Диана Ковачева - вчера, днес, а утре...

От вчера до днес направих справка за дисциплинарната практика на ВСС във връзка с наложеното наказание на съдия Мирослава Тодорова и ...

Останалите номинации бяха на депутата в 40-то Народно събрание от НДСВ Деница Димитрова, настоящият заместник-омбудсман Хюсеин Исмаил, Айсун Авджиев, регионален координатор на Фондация "Партньори – България" и Анжелика Цокова – председател на Гражданско движение "ДНЕС", пише Topnovini.bg.

Изборът на Ковачева бе явен, за разлика от този на омбудсмана Мая Манолова, избрана с таен вот.

"Имам нужда от действащ и работещ заместник, предвид огромните ангажименти, с които съм натоварила институцията", обоснова предложението самата Манолова.

„Сигурна съм, че при нейната експертиза, ще имаме един работещ, действащ, активен, неуморен екип, който ще работи за гражданите на Република България и защитата на техните права", каза още тя.

Диана Ковачева поиска 100 дни кредит на доверие за ВСС

Министърът на правосъдието Диана Ковачева заяви, че на Висшия съдебен съвет би следвало да се даде кредит на доверие от сто дни. Ковач...

Омбудсманът обеща, че двете ще работят активно с всички парламентарни групи и народни представители за защита на правата на българските гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com