Дянков хвали Аню

5610
Дянков хвали Аню

Министър Аню Ангелов е един от най-реформаторските министри в рамките на този мандат.

Това каза днес пред журналисти във Велики Преслав вицепремиерът Симеон Дянков.

Министър Аню Ангелов е направил много в рамките на този мандат и той най-искрено се опитва да вдигне заплащането в неговото министерство. Имали сме поне над 10 разговора в последния месец. Така, че аз намирам най-малко изненадващо поведението на тази съвсем малка група, която не представлява определено мнозинството от хора работещи във военното министерство и в системата на отбраната.

Така финансовият министър коментира искането от Легия "Раковски" заплатите на военните да не се повишават, но да се запази привилегията за ранно пенсиониране.

Той изрази становището, че в цялата войска мнението не само на министър Ангелов, а и на целия му екип преобладава. По-важното е да се знае, че една малка група хора на пенсионна възраст се вижда за какво се борят. Те се борят за самите себе си, така че да се пенсионират на 49 години, да се хванат на втора работа и да вземат веднага 20 заплати, плюс пълна пенсия, плюс работа, каза Дянков и ги определи като "много малка група привилегировани хора, които си пазят привилегиите".

Според него за всички млади офицери би трябвало да е много явно, че "ако те просто си направят сметката, предложението, което идва от тяхното министерство е много, много по-добро от това на тази малка шепа хора, които по никакъв начин не представляват мнозинството". Дянков не се ангажира с точното увеличение на заплатите на военните, но увери, че това ще стане ясно като излезе бюджета.

Редактор: Георги Иванов

Аню Ангелов ще награди Уорлик с почетен знак "Свети Георги" I степен

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще награди днес Н. Пр. Джеймс Уорлик, извънреден и пълномощен посланик на Съединените американски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com