Днес ще има краткотрайни валежи

8532
Днес ще има краткотрайни валежи
Снимка: Thinkstock

През по-голямата част на деня ще преобладава облачно време, с развитие на мощта купесто-дъждовна облачност. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни, придружени от гръмотевици, съпроводени с временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Температурите ще се понижат. Максималните ще са от 21° до 26°, в София около 21°. И по Черноморието ще е предимно облачно, очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен, от югозапад, след обяд по южното крайбрежие от югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 23°.

Максималните температури ще бъдат от 22-23°

Днес въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд, главно над Централна и Източна Българи...

Температурата на морската вода е от 19° по северното, до 21° по южното крайбрежие. Вълнението ще е около 2 бала. Най-неустойчиво ще е в планините. Макар и с временни разкъсвания на облачността в предобедните часове, облачността ще е по-често значителна, предимно купесто-дъждовна, ще има краткотрайни, на места интензивни превалявания и гръмотевици. Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от югозапад, предимно умерен, но по време на буря, рязко ще променя сила и посока.

Температурите слабо ще се понижат, на 1200 м.н.в около 15°, на 2000 м 11°. В сряда вятърът от запад-северозапад ще се усили и дневните температури ще се понижат още – максималните ще са между 20° и 25°. Облачността ще бъде по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, главно в Източна България и южните райони, след обяд придружени с гръмотевици, там са възможни градушки. В четвъртък ще бъде предимно облачно, на места ще превали. Вятърът в Източна България ще бъде от север. Дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса. В петък облачността ще се разкъса и до вечерта ще намалее. Ще започне затопляне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com