X
 
 

До лятото на 2019 година - всички автобуси с колани, след това и с камери

1292 0
photo of До лятото на 2019 година - всички автобуси с колани, след това и с камери
Снимка: Getty Images/Guliver
До 28 юни 2019 година всички автобуси, които се движат по републиканската пътна мрежа, трябва да имат колани. Това гласят обнародвани промени в Закона за пътищата, с които се изменя и законът за превозите, пише в. "24 часа".

Съгласно промените, автобусите ще трябва да имат задължително и видеорегистратори, с чиято помощ да се контролира поставянето на колани и какво се случва на пътя. Видеорегистратори ще трябва да се сложат до 18 месеца след влизането в сила на закона.  С наредба от транспортния министър ще бъдат разписани изискванията за съхранение на записите, а при нарушение санкцията е 1500 лева.

Колко време ще е нужно за оборудването на всички автобуси с колани и видеорегистратори?

Най-малко една година ще отнеме оборудването на всички автобуси с колани и видеорегистратори. Такова е мнението на бранша, след като ст...

Промените предвиждат глоба до 3000 лева за тези, които допускат или разпоредят превоз на пътници с автобус, които не отговарят на новите изисквания. По 500 лева ще санкционират шофьорите, превозващи пътници в автобуси, които нямат колани.

С приетите промени от 1 януари 2019 година винетките стават електронни, а от 16 август ще заработи толсистемата за превозни средства над 3,5 тона. Те ще заплащат такса според изминатото разстояние.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално