До НГДЕК няма да има гробище, уверяват от МК

16607
До НГДЕК няма да има гробище, уверяват от МК

Министерството на културата разпространи съобщение до медиите, в което отрича твърденията, че до реновираната сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" ще бъде направено гробище.

"По повод на тиражираните в новинарски сайтове и медии абсурдни твърдения, че непосредствено до реновираната с европейско финансиране сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" № 16, едва ли не дори и до самата училищна ограда, ще бъде изграден нов гробищен парк, Пресцентърът на Министерството на културата категорично заявява, че тези инсинуации нямат нищо общо с истината.

НГДЕК - пример за падението на медиите ни

Протестиращите за оставане на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) в 13 ОУ са се държали вандалски към своя учител О...

В тази връзка припомняме, че с Решение № 270, прието на заседание на Столичния общински съвет /СОС/ на 30 май 2013 г. и подпечатано с официалния печат на Столичния общински съвет, се пристъпи към изработване на проект за подробен устройствен план за нов общоградски гробищен парк в част от землището на кв.”Филиповци”, който се предвижда да е разположен върху земеделски земи, извън строителните граници. Новопредвиденият гробищен парк в землището на ”Филиповци” обаче няма нищо общо с локацията на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" в кв. "Модерно предградие" - ако някой ден се стигне до неговото изграждане, той ще бъде ситуиран на километри разстояние от престижното училище.

Повече от ясно е, че нито съветниците в Столичния общински съвет, нито ръководството на Столична община биха допуснали до самата ограда на обновената Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба" и между жилищните блокове, къщи и улици в кв. «Модерно предградие» да се разпростре нов общоградски гробищен парк. Нещо повече - лансирането на една подобна абсурдна хипотеза в публичното пространство граничи с научната фантастика и определено не прави чест на лицата, които разпространяват тези инсинуации и тиражират абсолютни неистини и нелепици", се заявява в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com