Допълнителни патрули пазят границата с Турция

9406
Допълнителни патрули пазят границата с Турция

Засилени мерки за сигурност и допълнителни патрули бяха въведени по границата с Турция, заради конфликта със Сирия. На ГКПП „Капитан Андреево” всички камиони задължително се сканират за укрити хора. Допълнителните патрули няма да спрат нелегалните емигранти, но ще спомогнат за по-бързото им задържане, предаде БЛИЦ.
58 от общо 270 км граница са опасани с камери и всеки опит за нелегално преминаване на браздата се засича веднага. „В момента сме създали необходимата организация за засилване на полицейските патрули към границата, но мога да ви кажа, че на 100% контролираме този миграционен поток и 100% лицата, които влизат във вътрешността на страната, се задържат,” заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Освен камионите, на „Капитан Андреево” щателно се проверяват също колите и автобусите, съобщава bTV.

„Разполагаме и с газанализатори, които отчитат високото ниво на въглероден двуокис, който е в товарното помещение на самия автомобил, физически се проверява и самата кабина и осите на товарните автомобили,” обясни Георги Калайджиев, началник ГПУ Свиленград.

Цветанов обясни, че центровете за настаняване на бежанци могат да приемат 1000 души. „Разбира се, имаме план за действие при усложняване на обстановката, да търсим и други места, в които могат да бъдат подслонени бежанците”, добави той.


Едно от местата, определени за палатков лагер за бежанци, са бившите казарми край Харманли, където съвсем скоро е възможно да започне спешен ремонт на сградите, които да се превърнат в столова и полеви болници.

Редактор: Десислава Ушатова

Готови сме за сирийски бежански поток

Има готовност институциите в лицето на Държавната агенция за бежанците и от БЧК също имаме готовност да отговорим на един засилен поток...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com