Държавата поиска имотите на Юзеир Юзеиров

15877
Държавата поиска имотите на Юзеир Юзеиров
Снимка: БГНЕС

След като в началото на годината се раздели с незаконно имущество за 600 000 лв., Росен Йорданов, по-известен като Юзеир Юзеиров, може да претъпри още загуби. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе в Търговищкия окръжен съд иск за отнемане на негови земи на стойност 1.022 млн.лв., съобщиха от комисията.

С внасянето на иска КОНПИ изпълнява законовото изискване за започване на съдебна процедура по отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, до 3 месеца след постановяването на обезпечението.

Спряха делото срещу Али Юзеиров, той поискал белгийско поданство

Наказателното преследване срещу Али Юзеиров у нас е стопирано заради поискано от него белгийско поданство, информира окръжният прокур...

От Юзеиров предстои да бъде отнета собственост на стойност 1.022 млн.лв., предимно земеделска земя от над 1000 дка на територията на общ. Попово и на съседната област Велико Търново.

Това е първото дело за отнемане на имущество, за което не е открит законен източник, по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Юзеиров и брат му Али са известни у нас с опитите си да учредят мюсюлманската партия „Отоман”. През 2010 г. двамата бяха обвинени в организиране на партия на религиозна основа, в провеждане на митинг събрание на незаконна партия, както и в едро хулиганство - заради строителството на паметника на незнайния турски воин в село Славяново, който беше съборен от властите.

През 2010 и 2011 г. Юзеиров бе задържан и в Белгия за нарушаване на трудовото законодателство и наемане на нередовни работници.

Обвиниха Юзеирови за религиозна омраза

Районната прокуратура в Шумен е повдигнала обвинения срещу Росен и Атанас Йорданови, известни като братя Юзеирови. Едното обвинение е ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com