Екозащитници на протест срещу застрояването в Синеморец, алармират и за проблемен ремонт в Балкана

3690
Екозащитници на протест срещу застрояването в Синеморец, алармират и за проблемен ремонт в Балкана
Снимка: Крум Аспарухов

Природозащитници излизат на протест срещу застрояването в Синеморец, става ясно от инициатива в социалните мрежи.

Очаква се да се включат близо 400 души. Хората негодуват срещу строеж в местността "Корабите", който според тях е част, от Натура 2000 и Природен парк "Странджа".

Пореден сигнал за незаконна постройка в Синеморец

Асоциация на парковете в България подаде сигнали до община Царево, РДНСК Бургас и РИОСВ Бургас във връзка с поредната незаконна построй...

Организаторите на протеста твърдят, че въпросният имот, който е частна собственост, е символ на беззаконието у нас. Имало обаче още много подобни примери.

Протестиращите настояват и за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Преди месец от Асоциацията на парковете в България се заканиха да внесат два сигнала - до МОСВ и МРРБ, за нарушения при строителството на вили и хотели в Синеморец.

В местността "Поляните", над скалната забележителност, известна като Корабите, се изграждат три обекта, а още три частни терена са заградени и подготвени за строителство.

Това се случва, въпреки че Общият устройствен план на Царево все още не е приет и в района не е изградена никаква техническа инфраструктура.

Кметът на Царево не вижда проблем с новите строежи на Арапя и Синеморец

Има разрешение за строеж и той не касае този обект. Същият е и случаят със Синеморец – че се случва нещо незаконно, няма такова н...

В проблем за природозащитниците се превърна и ремонт и възстановяване на път „Беклемето" в Централния Балкан.

Дано това не е поредната гигантска и непоправима поразия в нашите планини, която ще обрече на бавна и сигурна смърт част от прекрасната природа на Стара планина между Беклемето и х. Дерменка, се нарича "Опазване на безлесни природни местообитания чрез ремонт и възстановяване на път „Беклемето“ - хижа „Дерменка“ и представлява Дейност 6 по проект BG16M1OP002-3.007-0006 „Възстановяване и опазване на природни местообитания и видове в Национален парк, пише в социалната мрежа фейсбук Крум Аспарухов.

Ако все още някой смята, че европарите, в съчетание с корупцията, са вредни, да знае че греши. Не са вредни - пагубни са! И за хората и за природата!

Ако още някой смята, че посланията на политиците, че ще осигурят повече пари от Европа, се отнасят за нас - да знае че греши. Отнасят се за онези с багерите и безбройните хотели по морета и планини, които през живота си нищо не са произвели, освен фекалии. Те това правят и с европейските пари - видимо е вече и от космоса.

Лесно мога да позная какво ще направи "безпристрастната, независима и смела" българска прокуратура, в случай че обикновените граждани (разбирай простите, по техните стандарти) се размърморят. Динамично време е все пак, и няма как - ще трябва да се реагира...Прокуратурата го направи вече след гражданското възмущение за багерите на Рилските езера. Констатира, че не може да открие коя е фирмата, която притежава багера.

Строеж на първа линия в Синеморец разбуни духовете

Нов строеж започва на метри от брега в Синеморец, съвсем близо до забележителните скални образувания “Корабите”. Бетонът ве...

Евентуално и тук ще стане така. Евентуално ще възложи проверка, която след 3 години ще приключи с констатация, че няма достатъчно данни за извършено престъпление. Ако все пак - о, чудо - се окаже, че има такива - то ще са срещу неизвестен извършител. И така докато изтече давностния срок. Играно е вече безброй пъти. Работи перфектно. И по морето, и на Банско, и на Езерата, а сега вече и на Балкана.

Друг въпрос е, че точно между Дерменка и Беклемето има огромна нужда от "опазване на безлесни природни местообитания", но не чрез нов път, дами и господа директори, рейнджъри и такива на хранилка в, и покрай, парковата дирекция (моля тези, които не са олигофрени, но с действията или бездействията си подпомагат горепоказаните, също да се чувстват засегнати), а чрез контрол!

За мотористи, АТВ-исти, джип-аристи и бракониери на отчет, устройствените правила на парка не важат от години.

Всъщност никога не са важали, пише още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com