Експертен съвет ще се занимава с ранното пенсиониране на военните

35335
Експертен съвет ще се занимава с ранното пенсиониране на военните
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната е изпратило становище до държавните институции във връзка с предложените промени в системата за пенсиониране на военнослужещите.

В писмото се казва, че изпълнението на препоръката на Съвета на Европейския съюз за постепенно ограничаване на възможностите за ранно пенсиониране следва да бъде предшествано от обстоен анализ на очакваните комплексни последици от прилагането й.

ББЦ, ВМРО и ЗНС внесоха законопроект за ранно пенсиониране на миньорите

„България без цензура”, ВМРО и ЗНС внесоха в парламента законопроект за ранно пенсиониране. Той беше входиран в Народното с...

В документа министърът на отбраната Велизар Шаламанов подчертава, че взимането на прибързани решения в тази сфера би оказало силно негативно влияние върху сектора за сигурност, информират от пресцентъра на МО.

Промяната на реда и условията за ранно пенсиониране на военнослужещите предполага извършването на задълбочен анализ. За целта, в Министерство на отбраната ще бъде сформиран Експертен съвет, в който ще бъдат поканени за участие и експерти от Министерството на труда и социалната политика, НОИ и други ведомства. Той трябва да предложи модел за пенсионирането на военните, който да бъде обсъден преди края на годината.

Според становището на Министерството на отбраната, решение не може да бъде взето преди окончателното мнение на този Експертен съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com