Енергийният министър инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции край Девня

4855
Енергийният министър инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции край Девня
Снимка: Министерство на енергетиката

„Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е сред приоритетите ни”, заяви при посещението си в Девня министърът на енергетиката Росен Христов. Той инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции в района - Девня 1, намираща се в индустриалната зона на града.

Росен Хрисов в парламента: Не плащаме за руски газ

България не плаща за руски газ. Това стана ясно от думите на служебния министър на енергетиката Росен Христов, който беше изслушан в На...

Инвестицията е на стойност малко над 4 милиона лева и включва цялостното обновяване на откритата разпределителна уредба на подстанцията. Същевременно, с необходимите реконструкции и в закритата разпределителна уредба, са изградени и системите за дистанционно управление на обекта от Опорен пункт Варна.

Ръководителят на ЕСО МЕР-Варна инж. Христо Гергов обясни, че през годината е приключено и строителството на новия двоен 110 kV електропровод Кичево-Батово от Каварна до Варна и необходимите присъединителни съоръжения в трите подстанции на стойност 24 млн. лева.

НС да преразгледа решението за компенсациите на бизнеса за тока, настоява Росен Христов

Парламентът да преразгледа решението за компенсациите за тока на бизнеса препоръча на депутатите от енергийната комисия служебният мини...

С тази инвестиция и с приключените през годината рехабилитации на 3 електропровода 110 kV в Добричка област, на обща стойност над 30 млн. лева, ЕСО подобри електропреносната мрежа в региона, за да увеличи капацитета на преносната система в региона и да отговори на предизвикателството за пренасяне на енергията, генерирана от възобновяеми енергийни източници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com