Epшов - арестант за час

4301
Epшов - арестант за час

Руският бизнесмен и собственик на най-големия дистрибутор на горива у нас „Петрол” АД Денис Ершов бе арестант за по-малко от час вчера. Той бе задържан от Гранична полиция на летище Сарафово, след кацане на полет от Москва към 17 ч., и закаран в бургаската следствена служба. Това е станало по искане на Столичната следствена служба във връзка с дело, заведено срещу него. След по-малко от час той бе на свобода.

Самият бизнесмен, който е роден в Русия, отрече пред „Преса" да е бил арестуван (вит интервюто). Според него е станала голяма грешка.

Не е ясно задържан ли е Ершов

Денис Ершов е бил задържан днес в Бургас. Скандалноизвестният петролен бос е приведен в бургаския следствен арест, съобщиха за БГНЕС ...

Преди около три седмици бизнесменът бил приет на лечение в софийска болница. Веднага след изписването той заминал за Бургас, а оттам - за Русия.

Денис Ершов бе екстрадиран от България със заповед на тогавашния директор на Национална служба сигурност (НСС) ген. Атанас Атанасов през 2000 г. поради заплаха за националната сигурност заедно с друг бизнесмен Майкъл Чорни.

По-късно на Ершов бе разрешено да се върне в България, но започнаха проблемите с партньора му Митко Събев. 

Още през юни тази година Софийската градска прокуратура е постановила Денис Ершов да бъде привлечен като обвиняем за присвояването на 1,2 млн. лв. в качеството му на длъжностно лице, научи „Преса".

Тогава прокуратурата не е успяла да повдигне обвинение, тъй като Ершов показва медицински бележки от различни болници, че не е в състояние да се яви в съда по здравословни причини. Не е ясно обаче как са изразходвани тези 1,2 млн. лв. Според запознати той ги е изхарчил за лични нужди. Сигналът за това е подаден от съдружника му Митко Събев още през 2010 г.

Арестуваха петролния бос Денис Ершов

Петролният бос от литовски произход Денис Ершов е бил арестуван на летището в Бургас. Причините за задържането му до момента не са ясн...

Битката за надмощие между основните акционери в „Петрол" се води от средата на 2010 г. Сблъсъкът е за това кой от двамата ще овладее „Петрол" - компанията, която притежава най-голямата търговска верига за горива у нас.

Литовецът Денис Ершов обвини своя колега Митко Събев, че е източил над 170 млн. лв., които той оставил в компанията през 2008 г.

Последваха жалби във Върховната прокуратура, извънредни общи събрания, избор на нови ръководства, отмяна на избора и много публични обвинения, от които трудно можеше да се разбере кой е крив и кой - прав.

Епизодите в историята често приемаха фарсови измерения и приличаха на битов скандал -опитите на хората на Ершов да „превземат" централата на бул. „Черни връх", нощните нахлувания на литовеца с каратистки хватки, публикуването от хората на Събев на оборотна ведомост (чиято автентичност така и не беше доказана), с която да покажат личните разходи на Ершов, които е правил за сметка на „Петрол холдинг".

През лятото на миналата година скандалът между Ершов и Събев позатихна, след като Върховният касационен съд върна старото ръководство на „Петрол", близко до Събев.

Първанов прескочил съзнателно "заплаха за националната сигурност"

Бившият вицепрезидент Ангел Марин дал българско гражданство на Елена Генадиевна Ершова, жената на Денис Ершов, който бе изгонен от Бъ...

В средата на юни Денис Ершов пък обяви, че е продал своя дял от 47,5 на сто в „Петрол холдинг" на известния шахматен бос Кирсан Илюмжинов.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com