Евстатиев остава зад решетките

413
Евстатиев остава зад решетките
Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.

Според магистратите здравословното състояние на мъжа не пречи да бъде задържан под стража. По време на заседанието защитата обяви, че пострадалата целенасочено лъже и че по време на трите разпита е давала противоречиви показания. Според адвокат Ташкена Колчева не е имало изнасилване, а сексуалният акт е бил доброволен, което е било заявено и от самата девойка по време на първия разпит. Преди решението на съда обвиняемият Евстатиев каза, че съжалява и иска по-лека мярка – парична гаранция или подписка.

Искат по-лека мярка за неотклонение за насилника Иван Евстатиев

Внесено е ново искане за промяна на мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев каза говорителят на Окръжната прок...

Припомняме, че по-рано Иван Евстатитев остана в ареста според решение на съдия Снежана Стоянова от Районния съд в Панагюрище. На 26 май магистратите отложиха делото срещу бившия управник. Защитата му пледира за освобождаване с подписка. Както и днес, главният мотив на Ташкена Колчева беше влошеното му здравословно състояние, предаде Дарик.

За по-малко от половин година обвиняемият е отслабнал между 30 и 35 кг. Преди средата на май Евстатиев беше изписан от психиатрията, където беше подложен на терапия заради тежка депресия. През февруари беше лекуван две седмици в пазарджишка болница след прекаран микроинсулт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com