Фандъкова: Непрекъснато мисля за оставка

6621
Фандъкова: Непрекъснато мисля за оставка
Българските власти не са взели под внимание обученията за бездомните кучета, алармира международен експерт

След засилилия се натиск около Столична община заради неразрешения проблем с бездомните кучета, кметът Йорданка Фандъкова призна, че непрекъснато мисли за оставка.

"Във всеки един момент и по всеки един повод съм готова да напусна. Оставка в този случай няма да реши въпроса и това е показано години назад", заяви пред журналисти Фандъкова, отговаряйки на въпрос дали ще подаде оставка заради несправянето с проблема с бездомните кучета.

Озверели кучета на улицата. По пътя на проблема

Бездомните кучета на територията на град София наброяват около 9 -10 000, според думите на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на града. За о...

Темата наболя особено, след като в неделя почина нахапаният от глутница безпризорни кучета в "Малинова долина" проф. Ботьо Тачков.

В понеделник оставка подаде ресорният и пряко отговарящ за проблема заместник-кмет Мария Бояджийска, но Фандъкова отказа да приеме оставката й.

"Аз ще направя всичко възможно да няма глутници и агресивни кучета по улиците. Вчерашните промени вече ни позволяват да изградим нови приюти при облекчени условия, при по-ниски цени, за да можем да прибираме масирано глутниците. За това ще помогне както промяна в наредбата, така и законът, който да не позволява да се осиновяват кучета, които се гледат на улицата, защото това ни пречи след това да установяваме които от тях са агресивни", коментира още Фандъкова.

По думите й отговорност носят всички, които работят по темата от много, много години.

"Аз лично освободих двама директори на "Екоравновесие".  Безспорно, общинското предприятие има своите проблеми в годините и контролът върху него е необходим в още по-голяма степен. Затова беше въведено чипирането на кастрираните кучета преди 4 месеца едва започна. Така че да може по ефективен начин да се установява кога едно куче е кастрирано и кога - не", допълни Фандъкова.

Кучетата изядоха главата на зам.-кмет, Фандъкова не приема оставка

Заместник-кметът по екология на София Мария Бояджийска подаде оставка заради проблема с бездомните кучета вчера вечерта. Оставката на ...

В същото време в редакцията на Actualno.com  бе получено писмо, изпратено до министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и кмета Йорданка Фандъкова. Документът е с подател международният експерт по работа с бездомни кучета Натали Клинге, която сподели огорчението си от зле свършената работа по проблема с бездомните кучета.

Холандката консултира както министерството, така и общината по въпроса и е обучавала управляващите два пъти – през 2010 г. и 2011 г. В писмото си тя казва, че българските власти не са взели под внимание никаква част от предоставената им от обучаващите информация и насоки.

Натали Клинге цитира уверенията на министър Найденов пред Брюксел, че ще работи по ръководството на Световната здравна организация, че ще работи с неправителствения сектор и т.н. – позиция, която днес е чужда на земеделския министър. Клинге пита защо българските власти обвиняват неправителствените организации за собствения си провал. Като експерт, тя оценява слабо работата на Министерството и общините и ги обвинява, че са похарчили огромни средства от джоба на данъкоплатците за некачествена работа.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com