Фандъкова помоли Орлов мост да се освобождава след 22:00 часа, разкритикува и поведението на Сидеров

6833
Фандъкова помоли Орлов мост да се освобождава след 22:00 часа, разкритикува и поведението на Сидеров

С министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев обсъдихме ситуацията в София и организацията, която правим между Столична община и МВР, съобщи в свое изявление кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

"Призовавам мирно протестиращите граждани да не се поддават на провокации и на опитите да бъдат въвлечени в сценарии, които дискредитират каузата им. При конфликтни ситуации, както и досега, нека да се обръщат към органите на реда", обобщи столичният кмет.

"Моля гражданите след 22:00 часа да освобождават кръстовището на Орлов мост, за да могат хората да се приберат по домовете си. Сигурна съм, че гражданите могат да дадат урок на някои политици за културно отношение към града. Депутатският имунитет не е оправдание за самоуправство в София, агресивно поведение и нарушаване на правилата. България е демократична държава и хората имат права, гарантирани от Конституцията, на които никой политик не може да посяга.

Недопустимо е лидер на политическа партия да призовава за граждански арести, да е агресивен към граждани и журналисти и да нахлува в институции. Това е антидържавно поведение, което не трябва да се толерира", подчерта кметът на София.

Фандъкова е поискала среща с министъра на вътрешните работи заради протестите

Поискала съм среща днес с министъра на вътрешните работи, тъй като нашата координация е много важна, за да не допуснем насилие и провок...

Благодарих на министър Йовчев за работата на полицията, която гарантира сигурността на гражданите на София. Всички институции постъпваме отговорно към хората и държавата. Най-важната ни задача е да запазим мирния характер на протестите. Отговорно отношение трябва да проявят и политиците.", заявява Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com