Фарадж: Никакви данъчни отстъпки за българи и румънци

20152
Фарадж: Никакви данъчни отстъпки за българи и румънци
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж продължава да настоява за по-строги мерки спрямо имигрантите във Великобритания.

Фарадж поиска имигрантите да нямат право на социални помощи за първите пет години на престой в Обединеното кралство, както и да не ползват никакви данъчни отстъпки, предаде BBC.

ЕК: Нямаме данни за миграционна вълна от България и Румъния

Европейската комисия няма данни за миграционна вълна от българи и румънци към други държави от ЕС, които отвориха трудовите си пазари о...

Като опозиция на Фарадж се изяви лорд Атли, който е говорител на Камарата на лордовете. Той заяви, че българите и румънците вероятно ще донесат повече данъчни постъпления за хазната, отколкото британците, пише „Дейли Телеграф”.

В същото време европейският комисар за социалната политика Ласло Андор заяви, че се надява дискусиите за предричаната инвазия на български и румънски работници в ЕС да утихне до няколко седмици, когато хората осъзнаят, че няма такава, предаде БНТ.

Полският премиер Доналд Туск се намеси в спора с Великобритания за социалните помощи за имигранти и заяви, че страната му ще наложи вето на евентуални предложения за промени в закона на европейско ниво. Той обаче призна правото на Камерън да запълва правни пропуски в местните закони, регламентиращи достъпа до помощи, които водят до злоупотреби, информира „24 часа”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com