Франс прес: Поли Генова напълни очите на зрителите със светлинно шоу

4069
Франс прес: Поли Генова напълни очите на зрителите със светлинно шоу

Представянето на Поли Генова във финалната вечер на Евровизия беше определено като един от зрелищните моменти на конкурса, отбелязва Франс прес.

Българката напълни очите на зрителите със светлинно шоу, което съпътстваше нейното изпълнение на песента "Ако любовта беше престъпление".

Поли Генова след финала: Първи сме в Европа, благодаря ви!

Благодаря на цяла България за подкрепата към мен. Това ни помогна да постигнем най-големия успех за нашата страна на всички участия на ...

Сред силните моменти беше и изявата на австралийката от корейски произход Дами Им, която показа, че на Евровизия намират място и големите и мощни гласове. Руснакът Сергей Лазарев пък представи комплексен номер с качване по стена.

Победителката, украинката Джамала даде възможност да се чуе един от малко познатите езици този на татарите от Крим, който е в списъка на сериозно застрашените езици, съставен от ЮНЕСКО. Сред силните моменти беше и грузинското изпълнени на Ника Кочаров и бандата Янг Джорджиън лолитас, които поднесоха автентичен рок.

Украинският президент Петро Порошенко поздрави певицата Джамала за невероятната й победа на конкурса Евровизия, предаде Франс прес.

"Това беше едно невероятно изпълнение, една невероятна победа! Цяла Украйна Ви казва едно голямо благодаря, Джамала!", написа в Тwitter държавният глава.

Рекордно високо класиране на България: Поли Генова четвърта на "Евровизия"!

Поли Генова завърши на 4-о място на тазгодишната "Евровизия", подобрявайки рекорда на Елица и Стунджи от 2007 г. Тогава "Вода" се класи...

Песента на Джамала "1944" разказва за депортирането от Крим на татарите, станало по нареждане на Сталин. Прабабата на певицата е била сред депортираните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com