Ген. Мутафчийски, Бойко Василев, издатели и писатели с награди от МО за Деня на будителите

3033
Ген. Мутафчийски, Бойко Василев, издатели и писатели с награди от МО за Деня на будителите
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 30 октомври, изявени общественици. Отличията се дават за доказани заслуги в областта на българската наука и култура, проявен висок професионализъм, принос към Министерство на отбраната и по случай 1 ноември – Ден на народните будители.

Това съобщиха от минитерството на отбраната.

Коли за 2 млн. лева, включително лимузини, купува Министерството на отбраната

36 леки коли с прогнозна стойност 2 милиона лева с ДДС купува Министерството на отбраната. Две от тях трябва да са лимузини, става ясно...

С почетен плакет на Министерството на отбраната бяха удостоени генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски – началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили; Иван Стамболов – Сула – известен български блогър, публицист и писател; Димитър Димитров – издател, писател-историк; журналистът и водещ на обзорното политическо предаване „Панорама“ по БНТ Бойко Василев, издателят и създател на издателство „БАРД“ Йордан Антов; Галина Златарева – писател, автор на исторически романи; писателят Добри Божилов, Петко Колев – председател на Общобългарската фондация „Тангра ТанНакРа“ и едноименното издателство и Димитър Димитров, съпредседател на фондацията и издателството. С почетен плакет на Министерството на отбраната са отличени и известният български писател и издател Иван Гранитски, Неда Антонова – писател, автор на множество исторически романи и обичаният български актьор Антон Радичев, които по обективни причини не можаха да присъстват на церемонията.

„Всеки един от вас с нещо е накарал българина да се събуди, да се замисли. Един народ, който не мисли, който не може в главата си да начертае бъдещето си като народ, няма бъдеще“, каза в словото си министър Каракачанов.

Той подчерта, че по традиция в навечерието на 1 ноември Министерството на отбраната награждава не само хора, свързани с армията, но и учени и общественици, които имат заслуга за събуждането на българската нация. „Възраждането има общо с армията, защото онези български воини, които почитаме, и с който се гордеем, нямат загубено сражение, именно благодарение на това, че са били достатъчно просветени, достатъчно осъзнати като българи. Днес и армията и цялото българско обществото има нужда от своето ново възраждане“, каза министър Каракачанов. Той благодари на отличените, пожела им успех и изрази надежда, че будителите в България ще стават все повече и повече.

„Радваме се, че има институция като министерство на отбраната, която всяка година обръща внимание и награждава българи, които днес правят нещо в името на българското. Убедена съм, че ще продължим по същия начин да правим полезни неща за България“, каза Галина Златарева от името на всички наградени.

Министерство на отбраната проучва възможността за закупуване на още 8 F-16

„Правителството планира развитието на стратегическото партньорство с „Lockheed Martin“ в дългосрочен план“. И...

Церемонията се състоя в Министерството на отбраната при спазване на всички противоепидемични мерки и в присъствието на ограничен брой гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com