Георги Първанов: Правителството забрави доста ангажименти

18108
Георги Първанов: Правителството забрави доста ангажименти
Снимка: БГНЕС

Кадровата политика на сегашното правителство дава тежки дефекти. Това каза Георги Първанов при посещение заедно с евродепутатите от листата на АБВ в Стрелча.

Той уточни, че въпреки всички коментари около случая Пеевски, назначенията на по-ниски нива продължават да са такива.

Първанов: Виждам подготовка за купуване на евроизборите и намерение да се подменят резултати

Виждам подготовка за купуване на евроизборите, намерение да се подменят резултати. Това каза лидерът на коалиция АБВ Георги Първанов в ...

„Например последното назначение на младо момче на 27 години в борда на НЕК. Назначаването на подобен човек за шеф на Булгаргаз, на ветеринарен лекар на чело на борда на летището в Стара Загора”, посочи като примери Първанов. Той каза, че при назначаването на сегашното правителство надеждите са били политиката да е по-различна от правителството на ГЕРБ, но се оказало, че тя е същата, но с други средства.

„Правителството забрави доста ангажименти – идеята за падане на плоския данък, за по-ранното пенсиониране, защото ДПС не е съгласна и защото няма коалиционно споразумение между ДПС и БСП. Парламентът не работи ефективно, а между него и президента се случи тежък конфликт”, каза Първанов като уточни, че става дума за случая с ЦИК. „Необходима е промяна и ние предлагаме такава като издигаме добри кандидати и не критикуваме другите листи. Ние в АБВ правим кадрова политика, която не е обремена от никакви ангажименти, само който има качества, ще върви напред”, каза още Първанов като допълни, че се разчита на доказали се хора и в същото време почтени.

България не бива да допуска налагането на никакъв вид санкции към Русия. Първанов каза, че е много неприятно изненадан от факта, че българския парламент не е разработил единна позиция по въпроса за санкциите спрямо Русия. Всички партии с изключение на една приеха становище, което е най-анти руската позиция в новата история на България. Това не биваше да става, не само заради икономическите интереси на България, а и заради отношенията между двата народа”, каза Първанов.

По време на срещите си с ръководители на различни предприятия в страната се убедих, че те също са против санкции, защото по-голямата част от българските пазари са в Русия. АБВ е против санкциите, защото са несправедливи към руския, към българския народ, а също и към съседите ни. Когато спорят Германия и Русия, на тях бързо им минава”, каза Първанов, защото знаят принципните си отношения. „Когато България се държи така спрямо Русия това нейно поведение се помни дълги”, каза също Първанов. Той допълни, че обявяването му от някои медии за русофил номер 1 не го обижда, защото изразява позицията на 85% от българския народ, който също е против налагане на санкции срещу Русия.

Първанов прогнозира предсрочни избори наесен

Предсрочен парламентарен вот наесен прогнозира на пресконференция в Кърджали Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/. Днес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com