X
 
 

Гешев: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата

840 2
Гешев: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата
Снимка: БГНЕС
"Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата”. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на среща с представители на местната власт в гр. Самоков. Той посети града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

В срещата участваха още окръжният прокурор на София - Наталия Николова, районният прокурор на Самоков - Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР - Николай Спасов.

Борбата с битовата престъпност - като риболов с взрив

"Ако не можем да се справим с битовата престъпност, по-добре да закрием държавата. Ако трябва, цялата полиция ще се изсипе в Белозем......

Гешев заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: "Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт".

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в гр. Самоков са проверени 961 лица. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни /убийство на две кучета/, както и кражба, предаде "Фокус".

Иван Гешев отбеляза още, че само на 14.02.2020 г. прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик.

Actualno.com

Етикети: