Гледат делото за синята зона в София

6710
Гледат делото за синята зона в София

Административен съд – София ще заседава по делото срещу новите правила за паркиране в столицата на 7 декември. По време на заседанието Гражданско движение "ДНЕС" ще присъства мълчаливо пред сградата на съда, предаде БГНЕС.

С черни ленти през очите, като символ на безпристрастността на Темида и плакат "Вярваме във вашата справедливост" представителите на движението и недоволни от наредбата за паркиране граждани ще засвидетелстват своята вяра и надежда в правосъдието. "Няма да се примирим с безочието на самозабравилите се, небогоизбрани, а избрани от столичани, общински съветници. яма да приемем да ни рекетират, както и да плащаме за привилегиите на чиновниците от Столична община", казват от движение "ДНЕС".

Припомняме, че след серия от протестни шествия против новите регламентации за паркиране в центъра на столицата липсата на отговаряне на исканията на протестиращите доведе до завеждане на дело против Столична община в Административен съд - София.

Решението за синята зона трябваше да с вземе много по-бързо, заяви Анджелика Цокова от движение ДНЕС на предишното заседание, когато съдът не взе решение, а отложи делото. "Мисля, че всички започват да си насочват мислите, че нарочно започва едно протакане. Не може да се започне с фалстарт. Тук има страшно много засегнати хора, за да бъде толкова неглижирано", каза още Цокова. Според представителката на движение ДНЕС много хора не са си купили винетните стикери за паркиране, защото са очаквали, че наредбата няма да издържи пред съда. Според нея решението ще създаде проблем за тях, тъй като няма къде да държат автомобилите си. Цокова в това видя и натиск спрямо гражданите и призова те да не закупуват тези стикери.

Редактор: Десислава Ушатова

Над 1 млн. лева на месец за Общината от паркирането в София

За октомври приходите от паркиране в синя зона в София са 775 253 лева, а за зелена зона - 361 158 лева. Общо това са 1 136 411 лева. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество