Гореща събота с възможни валежи

10083
Гореща събота с възможни валежи
Снимка: Thinkstock

В сутрешните часове ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня ще се образува купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна България отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, съобщиха от НИМХ, предаде БГНЕС.

Ще духа слаб източен вятър, в Източна България умерен от североизток. С повечето слънчеви часове максималните температури ще се повишат, ще са между 25° и 30°, но по Черноморието около 20°-24°.

В планините преди пладне ще има и слънчеви часове, но по-късно през деня ще се развие купесто-дъждовна облачност, очакват се и краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Високите била често ще са в облачния слой. Вятърът ще е от североизток, умерен до силен.

Дъжд и гръмотевици, температурите ще се понижат

През деня отново на много места в страната ще има валежи, около и след обяд в Южна България с гръмотевици, съобщиха от НИМХ. По-късно ...

По Черноморието ще продължи да духа предимно умерен, североизточен вятър. Облачността ще е променлива, по-значителна след пладне по южното крайбрежие, където на места отново краткотрайно ще превали и прегърми. Максималните температури ще са 20°-24°, температурата на морската вода вече е 20°-22°, вълнението ще се задържи 3-4 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com