X
 
 

Готвят протест заради воден режим в Батановци

701 0
Готвят протест заради воден режим в Батановци
Снимка: Actualno.com
Хората от Батановци се готвят за протест, ако до утре не им бъде пусната водата, те се заканиха да затворят пътя Радомир – Перник. Това стана ясно от включване на живо с потърпевшите по BTV.

Батановци е град в община Перник. Но докато жителите на общината са на воден режим и все пак имат часове с вода, се оказва, че батановци са без вода от близо десет дни.

Пернишкият квартал "Църква" пет дни е без вода

Въведеният в Перник воден режим да бъде еднакъв за всички. Това настояха пред кмета на Перник Станислав Владимиров и управителя на ВиК...

Доставят им от време на време вода с водоноска, която не става за пиене, а е ръждива и става само за почистване на банята, според местните.

"Още преди година предупредихме, че има опасност градът да остане без вода, но ВиК не взе никакви мерки. Водният режим, наложен на  Перник, не се спазва и хората непрекъснато са без вода”, твърди кметът на Батановци Радослав Петров.

Очаква се днес да бъде избран нов управител на пернишкото ВиК. Отстраняването му създава допълнителни трудности в дружеството, не че преди това са били добре организирани, но това създаде допълнителен хаос, коментира и кметът на Перник Станислав Владимиров. Какво каза той пред Аctualno.com за водния режим и виновниците за него можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Кметът на Перник призова и новия областен управител – Емил Костадинов, да се появи сред хората в областта. „Още не сме му видели очите, разбрах, че си е нарпавил селфи на язовирната стена. Надяваме се, да няма да му трябва много време да се учи", каза Владимиров.

Прокуратурата не е готова да каже кой е виновен за водния режим в Перник

Окръжна и Районна прокуратура – гр. Перник продължават своята работа по възложените от тях проверки за установяване причините, на...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари
Седмичен хороскоп за 27 януари - 2 февруари

Овен Това е седмица, в която да съчетавате успешно личния и професионалния живот. За целта ще ви помогне подробен график, който да изпълнявате...