Градският съд не даде ход на делото за сградата-убиец на улица "Алабин"

817
Градският съд не даде ход на делото за сградата-убиец на улица "Алабин"
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд не даде ход на делото за срутената сграда на ул. „Алабин”, която погреба две млади жени.

Причината за решението на съда е, че един от частните обвинители Мариян Христов поиска служебен адвокат. Така близо 10 години след началото на разследването, ход на делото все още не е даден.

След 10 години съдът се заема със случая, при който рухнала сграда в София уби двама души

Делото за рухналата сграда на столичната улица "Алабин", която погреба две млади момичета, влиза в съда. Близо 10 години след началото ...

5-етажната сграда в центъра на София се срути на 19 септември 2006 г. За смъртта на двете момичета - 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, които загинаха под развалините, са обвинени четирима души - собственикът на сградата Георги Кирчев - управител на фирма "Хрисома", собственик на сградата, инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на А3-Архитектура и изпълнение и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо". Повече от 6 години след инцидента – през ноември 2012 г., Софийски градски съд (СГС) повдигна обвинения за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие. През май месец миналата година частично бе прекратено наказателното производство по случая и делото бе върнато на СГП за продължаване на процесуалните действия.

В годините назад проверка в Търговския регистър показа и, че "Хрисома" ООД на близките до Иван Костов Георги и Мая Кирчеви е един от големите длъжници на КТБ. Дружеството е теглило 2 кредита от банката на обща стойност 1,67 млн. евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com