Граждани на протест: Убиват ни с тока, водата и парното

5925
Граждани на протест: Убиват ни с тока, водата и парното
Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), за да изразят недоволството си срещу новите цени на електрическата и топлинната енергия.

Началото на протеста съвпада с началото на закритото заседание на КЕВР, на което се очаква комисията да утвърди новите цени. На 29 юни регулаторът вече окончателно реши природният газ да поскъпне с 10,81% от 1 юли, заради което се очаква топлинната енергия да поскъпне с около 7%, а токът – с над 2%. След края на закритото заседание се очаква да се проведе брифинг, на който решението на комисията ще бъде официално оповестено.

Столетницата излиза на протест срещу цените на тока

БСП се припозна за пореден път като част от гражданите. Софийският клон на Столетницата обяви, че подкрепя гражданския протест срещу у...

Протестиращите са подкрепени от членове и симпатизанти на градската организация на БСП-София, за което бяха призовани вчера от изпълнителното бюро на партията.

Изразяващите недоволството си граждани носят плакати с надпис „Убиват ни с тока, водата и парното“ и питат: „И въздуха ли ще плащаме?“. Те се противопоставят и на сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ от фирмата „Инерком“. „ЧЕЗ – на народа, не на шайката. Няма да плащаме на Гинка“, гласят надписите на част от транспарантите. Сред протестиращите се чуват дори и възгласи за оставка на правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com