Граждани организират протест на Корал тази събота

1319
Граждани организират протест на Корал тази събота
Снимка: БГНЕС

Граждани организират национален протест в защита на плаж Корал тази събота (19 август), който ще се започне от 17 ч. на плажната ивица.

Организатори са гражданско сдружение "Да запазим Корал", а поводът са зачестилите проверки от страна на общинската власт, полицията, както и самия министър на туризма Николина Ангелкова. Най-скандалният случай от миналата седмица беше полицейският обиск в палатките през нощта.

Възрастен мъж се удави на плажа "Корал"

67-годишен мъж от София се е удавил на плаж „Корал” край с. Лозенец, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР ...

Организаторите определят действията на местната власт и ресорното министерство като "терор и репресиите над граждани, борещи се за правда и законност", които с всеки изминат ден се увеличава. В следващите дни протестиращите ще излязат и с конкретни искания.

"Свидетели сме на грубо потъпкване на гражданските ни права дори от министри и държавни институции,Заявяват те на страницата на събитието. По думите им природата е единствено предмет, ресурс и тема за плячкосване, с активното съдействие на държавните институции. "Държавното управление е сведено единствено до изпълняване на поръчки и лобиране за интересите на мафията и олигархията в България."

"По-голямо престъпление се явява да спите на палатка пред това да заграбите хиляди декари пясъчни дюни от държавата и върху тях да издигнете незаконните си хотели," възмущават се от "Да запазим Корал"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com