Гръмотевични бури и силен вятър - прогнозата за утре

28244
Гръмотевични бури и силен вятър - прогнозата за утре
Снимка: Thinkstock/Guliver

През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни. Причината е бавно подвижен средиземноморски циклон, съобщиха от НИМХ.

През деня валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакват се гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра. Ще има градушки. От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17° и 22°, по високите западни полета малко по-ниски.

Над планините ще бъде облачно, с валежи и със силни гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява сняг.

По Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевични бури. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток.

Максималните температури на въздуха ще бъдат около 21°-23°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Днес не излизайте без чадър

В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава – предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com