Гълъб Донев: Талантливите хора търсят нови модели, нови посоки и са перфекционисти

1281
Гълъб Донев: Талантливите хора търсят нови модели, нови посоки и са перфекционисти
Снимка: b2b Media

Пазарът на труда в България трябва да възприема всеки човек като талант и да гледа на „битката за таланти“ като на най-желаната свръхпечалба. Това послание отправи министър-председателят Гълъб Донев при откриването на шестото издание на международния форум „Битката за талантите”, организиран от b2b Media. Събитието събира днес в София част от утвърдените имена от сферата на мениджмънта, човешките ресурси, връзките с обществеността и комуникациите.

Министър-председателят изтъкна, че талантливите хора не търсят само високо възнаграждение за своя труд, който се отличава с качество, прецизност и новаторски дух, но също така за тях са важни грижата и вниманието в работната среда. Донев отбеляза още, че невинаги на талантите се гледа с добро око и разбиране, защото това са хора, които отхвърлят старите модели, търсят нови посоки и са перфекционисти.

Най-добрите работодатели представиха своите стратегии за Employer Branding на събитието, организирано от b2b Media в Новотел София.

Донев за проектокабинета на Габровски: Професионалисти в своите сфери, надявам се да бъдат избрани

"От повече от 2 месеца изразявам искреното си желание и надежда за това България да има редовно правителство. Надявам се това, което ка...

Във форума се включиха лектори от няколко държани, бяха представени две ключови проучвания  както и презентации и дускусии по актуални теми за пазара на труда и развитието на бизнес организациите.

Премиерът поздрави експертите в бранша за смелостта да бъдат гласа на талантливите служители на пазар на труда, който страда от липса на кадри, и за умението им като „специалисти по талантите“ да дирижират работната среда в съзвучие със заложбите на служителите и работниците. „Разчитам на всеки от вас да променя нагласите към талантливите хора в България. Те заслужават нашите аплодисменти и внимание“, добави министър-председателят.

Донев припомни, че за втора поредна година участва във форума „Битката за талантите“, като отбеляза факта, че миналогодишното издание се състоя отново през  декември и отново в навечерието на избор на редовно правителство.

„Декември се очертава като период в годината, когато битката за хора с талант за управление на държавата е особено оспорвана“, добави още министър-председателят Гълъб Донев.

Само 1/4 от българите одобряват служебния кабинет, рекордно ниско доверие в парламента

Малко над 1/4 от хората с право на глас одобряват работата на служебното правителство, рекордно нискък е процентът на положителната оце...

Форумът е под мотото “Next Level Branding /Working / Leadership Experience” и е посветен на изграждането на успешни работодателски марки и кампании за привличане на най-добрите таланти.

П овреме на събитието бяха представени резултати от третото международно проучване на Leadership Support в партньорство с Германо-Българската индустриално-търговска камара и Business Mark Румъния на тема: „Новото предизвикателство: хибридната работна среда. Как се подготвя вашата организация за предстоящите промени?”

Специална едночасова дискусия засегна стратегиите на големите работодатели в България. В дебата по темата се включиха три дами, представители на големи работодатели: Катерина Шопова, HR директор, Лидл България, Яна Папардова, HR мениджър в Шварц АйТи и Калина Петкова, комуникационен мениджър, Шнайдер Електрик.

А за финал гостува специален гост-вдъхновител – Маестро Йордан Камджалов, който разкри как подхождат известните към трудностите по пътя на успеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com