Хаджигенов: Възстановяваме палатковите лагери

8076
Хаджигенов: Възстановяваме палатковите лагери
Снимка: Румен Скрински/ Actualno.com

Събитията от снощи са организирани и режисирани от Борисов със съдействието на МВР и вероятно е платено от някого, ако трябва да предполагам, вероятно от Пеевски. Това заяви пред БГНЕС адвокат Николай Хаджигенов, който днес заедно с протестиращите отново е на пл. "Независимост".

"Защото Пеевски има възможността да го плати, а останалите имат възможност да го организират, създадат и подкрепят, защото по данни на СДВР час и половина вчера са гърмели бомбичките, това означава грубо 100 души по една раница на гърба. При положение, че бъркат по джобовете на хората, това е техен фал. Нещо повече - казаха ми, че на камерите са ги видели как идват откъм БНБ на групи, питах ги сутринта защо не ги спряхте, те мълчат", подчерта Хаджигенов.

Адв. Хаджигенов: Връщаме се на площада, МВР излъгаха за сълзотворния газ

Проява на страшен "героизъм" е да се скриеш в тълпата мирно протестиращи и от там да хвърляш камъни, бутилки, бомби? Страхотен "профес...

"Ако МВР си бяха свършили работата като хората, това можеше да се предотврати и да не се случи. Борисов иска да изкара още един ден. До вчера 56 дни се опитваха да окалят протеста по всевъзможен начин – не се получи. Единственото нещо, което можаха, е да го окървавят – това им се получава безотказно. Ние продължаваме, има хора, свикали сме пресконференция. Току-що уведомих шефа на СДВР, че възстановяваме палатковите лагери. Хора сега отиват да купуват палатки и тенти и връщаме всичко обратно", отбеляза Хаджигенов. До края на деня палатковите лагери ще се върнат, започваме с този тук на пл. "Независимост" и всички останали лека-полека ще ги върнем, категоричен е Хаджигенов.

"Аз не съм видял доказателства, че е имало бомбички и други неща в палатките, но ако приемем, че е вярно, упрекът отново е към МВР. Защото тук специално, където твърдят пред Министерски съвет, че е имало, бяха възрастни жени, а другите бяха адвокати на 55+ години. Някой от тях е внесъл бомбички, вярно ли? И тук сигурно има повече камери на квадратен метър, отколкото в цялата страна. Това най-вероятно е станало под прикритието на протеста снощи. Това означава, че МВР са го проспали и допуснали отново. Тоест това е станало с тяхното съдействие категорично, 56 дни на всичките КПП-та спират хора с багаж или ги връщат, бъркат по джобовете и чантите на хората, което е незаконосъобразно, изведнъж снощи 100 човека прекараха една купчина бомби. Снощи тук беше Бейрут", добави Хаджигенов.

Темата продължава и в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com